Ookkonä elämyksiä vailla – Elämyslahja Oulu tarjoaa parhaat hetket

elämyslahja oulu

Oulu on täynnä rentoutta, huikeita maisemia ja puhdasta luontoa. Tekemistä Oulussa löytyy varmasti jokaiselle, olipa kyseessä sitten nähtävyys, luontokohde, kulttuuri, ruoka tai musiikki.

Oulusta löytyy laaja valikoima erilaisia aktiviteetteja ja kokemuksia, ympäri vuoden. Voit valita rentouttavan hemmotteluhoidon tai vauhdikkaamman elämyksen. Elämyslahja Oulu tekee päivästäsi ikimuistoisen. 

Liikunnalliset elämykset

Kalastusretki Oulujärvellä

Kalastusretki Oulujärvellä alkaa Vaalasta, josta lähdetään kohti Oulujärven parhaita kalapaikkoja. Kalaretki kestää kuusi tuntia, jonka aikana harrastetaan vetouistelua. Matkalla voidaan pysähtyä saaressa paistamassa makkarat ja juomassa nokipannukahvit. Veneessä on lämmitetty hytti ja ulkokatos, joten ei tarvitse murehtia vesisateesta tai kylmyydestä. Lisäksi veneessä on sohvatilat, kaikuluotaimet sekä laadukkaat vetouisteluvälineet. 

Elämykseen kuuluu kalastusopas, vene sekä varusteet, makkarat sekä nokipannukahvit, virvokkeet sekä naposteltavat ja kalastusluvat. Elämys sopii kaikille yli 8-vuotiaille, jotka pitävät vesillä olosta ja ulkoilmasta. Elämys sopii loistavasti vaikka polttareille tai työpaikan virkistyspäivän ohjelmaksi. Aikaisempaa kalastuskokemusta ei vaadita. 

Melontaseikkailu Oulujokisuistoon

Melontaseikkailu Oulujokisuistoon tarjoaa luonnosta nauttimista ja fyysistä harjoittelua. Melontareitin varrella on kauniit maisemat niin kulttuurihistoriallisesti kuin luonnon tarjoaminakin. Retki alkaa Hietasaaresta, jossa opastetaan melontatekniikat sekä turvallisuusasiat. Melominen tapahtuu yksikkökajakeilla pitkin luonnonkaunista Mustasalmea kohti Oulujokisuistoa. Matkalla on mahdollisuus pysähtyä Torinrantaan nauttimaan virvokkeita. Retkellä saa toisenlaisen perspektiivin Oulun kaupunkimaisemaan, veden ääreltä tutukin maisemat näyttävät erilaisilta. 

Elämykseen kuuluu 2-3 tunnin melontaretki, tekniikoiden ja turvallisuusasioiden opastus, kajakit, melat sekä melontaliivit. Tämä elämyslahja Oulu sopii kaikille yli 12-vuotiaille eikä retkelle vaadita aikaisempaa kokemusta melomisesta. Elämys sopii loistavasti vaikka koko perheen retkeksi tai työpaikan virkistyspäivän ohjelmaksi. 

Talviset elämykset

Melontaseikkailu Oulujokisuistoon

Opastettu lumikenkäilyretki tehdään Pilpasuolle, joka sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Oulun keskustasta. Retkellä kuljetaan lumikengillä niin suolla kuin metsämaastossakin. Retken päätteeksi sytytetään laavulla nuotio, paistetaan makkarat ja juodaan nokipannukahvit.

Elämys on upeaa toteuttaa myös illalla, jolloin on pimeää koko retken ajan ja osallistujilla on otsalamput. Jos on kirkas taivas, voidaan ihailla kaunista tähtitaivasta ja mikäli hyvä tuuri käy, myös revontulia. Lumikenkäilyyn ei tarvita valmista polkua tai reittiä, sillä niillä voidaan edetä myös umpihangessa. Lumikengillä pääseekin sellaisiin paikkoihin, joihin ei muuten talvella pääsisi. Vaikka Helsinki ylpeileekin sillä, että sieltä löytyy kaikkea, tällaista elämystä siellä ei voi kokea. 

Elämykseen kuuluu kolmen tunnin opastettu retki laadukkailla lumikengillä ja sauvoilla, makkarat sekä nokipannukahvit. Elämys sopii kaikille, jotka viihtyvät talvisessa luonnossa. Aikaisempaa kokemusta ei vaadita. 

Suurhauen täkyonginta

Suurhauen täkyonginta eli ismete sopii kärsivällisille ja kokeilunhaluisille kalastajille. Ismete-kalastuksessa käytetään lyhyitä vapoja, jotka asetetaan tarkoin valituille paikoille syöttikaloineen. Jokinen kalastaja saa käyttöönsä viisi vapaa. Saaliista ei ole takeita, mutta laadukkaan opastuksen ansiosta on suuri mahdollisuus, että saat napattua oman ennätyskalasi. Jäälle pystytetään lämmitetty pop-up teltta ja sytytetään nuotio makkaran paistoa ja nokipannukahvien keittoa varten. Ei siis tarvitse kärsiä vilua tai nälkää. 

Elämykseen kuuluu lämpimät talvivarusteet, kuljetukset kalastuspaikalle ja takaisin, tarvikkeet ja kalastusluvat, makkarat, nokipannukahvit ja laadukas opastus. Elämyksen kesto on kahdeksan tuntia. Elämys sopii yli 15-vuotiaille kalastuksen ystäville, jotka eivät kavahda kylmää säätä. 

Hemmottelevat elämykset

Taivaallinen suklaahemmottelu

Taivaallinen suklaahemmottelu aloitetaan rentouttavalla jalkakylvyllä ja jalkojen suklaakuorinnalla. Tämän jälkeen voi nauttia suklaaöljyllä tapahtuvasta koko kehon rentouttavasta hieronnasta. Myös kasvot sekä päänalue käsitellään. 

Elämykseen kuuluu rasiallinen paikallisia käsin valmistettuja suklaakonvehteja, joita voi nautiskella hoidon aikana tai sen jälkeen. Elämys kestää 75 minuuttia ja se sopii kaikille, jotka pitävät suklaasta ja itsensä hemmottelusta. Oulun kukkakaupat voivat tilauksesta toimittaa paikalle vielä upean kimpun kruunaamaan päivän. 

Syvärentouttava äänimaljarentoutus

Syvärentouttava äänimaljarentoutus vapauttaa lihasjännityksiä, stressitiloja sekä lievittää kiputiloja. Äänimaljojen värähtely lisää kehon hyvän olon välittäjäaineiden erittymistä antaen lihaksille ja hermostolle mahdollisuuden rentoutua. Rentoutus auttaa keskushermostoa ja verenkiertoa voimaan paremmin. Rentoutuksen ansiosta hengitys, pulssi ja verenpaine tasaantuvat ja elimistön stressitila laskee. 

Elämykseen sisältyy tunnin äänimaljarentoutus mukavasti hoitoalustalla viltin alla maaten. Pääset unen ja valvetilan rajamaille äänimaljojen rentouttavien värähtelyiden ja äänten ansiosta. Elämys sopii lähes kaikille. Kuitenkin jos lääkäri on kieltänyt hieronnan tai jos sinulla on tuntopuutoksia, verenkierron häiriöitä tai psyykkisiä häiriöitä, äänimaljahoito ei sovi sinulle.

Syvärentouttava kuumakivihieronta jalkakylvyllä

Syvärentouttava kuumakivihieronta jalkakylvyllä on loistava apu kehon jumeihin ja korkeisiin stressitasoihin. Elämykseen kuuluu kahden tunnin hemmottelu, joka aloitetaan jalkakylvyllä ja päätetään rentouttavalla päähieronnalla. Elämys sopii kaikille. Interflora Oulu toimittaa varmasti paikalle kauniin kukkakimpun, jotta voit maksimoida itsesi hemmottelun. 

Ilmajooga

Ilmajooga yhdistää joogan, kehonhallinnan sekä rentoutumisen. Ilmajoogassa käytetään katosta roikkuvaa liinaa, jota voidaan käyttää apuna erilaisissa jooga-asennoissa. Elämykseen kuuluu 60 minuutin kestoinen ilmajoogaelämys ja se sopii kaikille ilmajoogasta kiinnostuneille. Ei siis vaadita aikaisempaa kokemusta. 

Pelaamiselämys

Pelibunkkerin pelialikoimaan kuuluu monia Arcade-pelejä, kuten Sega Rally single & double, Monkey Ball, Panic Park, Airforce, Crazy Taxi, ilmakiekko, pöytäjalkapallo ja Magic House. Voit vaikka haastaa kaverin Sega Rallyyn tai kokeilla ilmakiekkoa. Interflora toimittaa tilauksesta paikalle upeat palkintokimput. 

Elämykseen kuuluu pelaamisoikeus Pelibunkkerin peleihin kahdelle niin kauaksi aikaa kuin jaksatte pelata. Tämä elämys sopii ihan jokaiselle. Pelibunkkerissa riittää tekemistä kaikille, olitpa sitten yksin tai porukalla liikkeellä. Pelien parissa pidät takuulla hauskan päivän. Tampere tarjoaa hieman samantapaisen pelielämyksen omassa Pikseli-virtuaalipuistossaan. 

Sisällysluettelo

Naistenpäiväkukat

Säästä viisi euroa koodilla NAISTENPAIVA23 kun tilaat perjantaihin 3.3.2023 menneessä.