Tekemistä Helsingissä – 17 mahtavaa vierailukohdetta

Tekemistä Helsingissä

Mitä tehdä Helsingissä?” Tämä on ikuisuuskysymys, jota aina pohditaan ja tuskaillaan. Olet tullut oikeaan paikkaan, sillä tältä sivulta löydät monipuolisesti tekemistä Helsingissä. Helsingissä riittää tekemistä koko perheelle. Etäisyydetkin Helsingissä ovat melko lyhyet, joten ehdit vierailemaan useammassa kohteessa samana päivänä.

Mutta entä talvella, mitä Helsingissä voi tehdä? Helsinki on loistava vierailukohde talvellakin. Talviset aktiviteetit vievät ulkoilemaan, joulutoreille, museoihin lämmittelemään tai pitämään hauskaa kulttuuritarjonnan parissa.

Koko perheen tekemistä Helsingissä

Linnanmäen huvipuisto

Linnanmäen huvipuisto on varmasti Helsingin tunnetuin vierailukohde, josta löytyy 44 laitetta. Osa laitteista sopii todellisille hurjapäille, laitteita löytyy myös rauhallisemman menon ystäville. Tampere kilpailee omalla Särkänniemellään Linnanmäen asiakkaista, mutta kumpaankin riittää huvittelijoita. Alueella on myös erilaisia pelejä ja Lintsin ravintolat huolehtivat nälkäisistä hurvittelijoista. Huvipuistossa järjestetään myös muunlaista ohjelmaa, kuten konsertteja ja komiikkaa. Samalla alueella sijaitsee Sea Life, jossa voi tutustua vedenalaiseen elämään. Merimaailman akvaarioissa voi nähdä jopa hain. Sea Life on avoinna ympäri vuoden.

Korkeasaari

Korkeasaaressa pääsee tutustumaan mitä erikoisempiin eläimiin ympäri maailman. Monet eläinlajit pitävät huolen, että jokaiselle on päivän aikana jotain kiinnostavaa nähtävää. Toisille sopii kissapedot ja toiset ihastuvat matelijoihin. Korkeasaaressa järjestetään vuosittain useita erilaisia tapahtumia. Kesäkauden suurin tapahtuma on syyskuinen Kissojen yö, joka järjestetään Amurin kissapetojen suojelemiseksi.

Tuomaan Markkinat

Tuomaan Markkinat on Helsingin tunnetuin joulutori, ja ne löytyvät Senaatintorilta. Tämä on kaupungin vanhin joulutori ja alueella on usein satoja erilaisista myyjiä. Myyjien lisäksi tarjolla on katuruokaa ja lämmintä glögiä. Paikalla on myös upea joulukuusi, jonka kauniit jouluvalot antavat upean taustakuvan jouluisiin kuviin.

Luonnontieteellinen museo

Luonnontieteellisessä museossa voi nähdä koko planeetan monimuotoisen luonnon. Näyttelyissä voi tutustua evoluution alkuhetkistä dinosaurusten ajan kautta tähän päivään. Esillä Suomen luontoa ja myös Australian eksoottiset elämänmuodot ja Afrikan savannit. Museossa on paljon ihmeteltävää sekä isoille että pienille kävijöille. Täällä ei tarvitse ihmetellä mitä tehdä Helsingissä?

Observatorio sijaitsee keskustan tuntumassa Tähtitorninmäellä, siellä saa paljon tietoa avaruudesta, tähtitieteestä ja sen historiasta. Observatorio soveltuu jokaiselle avaruudesta ja tähdistä kiinnostuneille, mutta varsinkin koululaisille tarjolla on paljon hyödyllistä tietoa. Observatorion tavoitteena on murtaa luonnontieteisiin ja erityisesti tähtitieteeseen kohdistuvia ennakkoluuloja ja opastaa kaikki tiedon kiehtovaan maailmaan. Esillä on niin historiallisia välineitä kuin nykyaikaista huipputeknologiaakin. Observatorio sijaitsee vanhassa rakennuksessa, joten liikuntaesteisille se ei oikein sovellu. Kannattaa tarkistaa etukäteen aukioloajat sekä yleisöopastusten ajankohdat.

Helsingin tunnetuimmat nähtävyydet

Suomenlinna

Suomenlinna tarjoaa paljon tekemistä Helsingissä. Alueella järjestetään opastettuja kierroksia, jotka soveltuvat niin lapsille kuin aikuisillekin. Suomenlinnassa sijaitsee myös mielenkiintoisia museoita, kuten toiseen maailmansotaan osallistunut sukellusvene Vesikko. Lisäksi löytyy sotamuseon maneesi sekä tullimuseo. Suomenlinna on UNESCO:n maailmanperintökohde, mutta ei pelkästään nähtävyys, vaan myös suosittu asuinalue. Suomenlinnassa asuukin noin 850 asukasta. 

Helsingin tuomiokirkko

Tuomiokirkko on eräs Helsingin suosituimmista matkailukohteista ja valtiollisten sekä akateemisten juhlajumalanpalvelusten näyttämö. Kirkosta onkin tullut koko Helsingin symboli. Kesäisin toisessa tapulissa on matkamuistomyymälä Cathedral Shop.

Sibelius-monumentti

Sibeliuksen puistossa on säveltäjä Jean Sibeliuksen muistomerkki, Sibelius-monumentti, joka paljastettiin yleisölle syyskuussa 1967. Muistomerkki on sommiteltu urkupillistön muotoon ja se on hitsattu teräksestä sisältäen yli 600 putkea. Sibelius-monumentti onkin eräs Helsingin suosituimmista veistoksista ja tunnetuimmista matkailunähtävyyksistä.

Helsingin kaupungin talvipuutarha

Vuonna 1893 perustettu Talvipuutarha on ollut melkein 130 vuotta helsinkiläisten virkistys- ja kohtauspaikka. Eksoottinen kasvien keidas kutsuu retkelle kaikkina vuodenaikoina. Kasvien lisäksi kävijöitä tervehtivät altaassa uiskentelevat karpit. Edustan ruusutarha ihastuttaa ohikulkijoita kesäisin ja vielä syksylläkin. Joulun aikaan Talvipuutarhan lystikkäät tonttuhahmot kurkistelevat kävijöitä. 

Herkuttelua Helsingissä

Kahvila Piper

Suomelinnan Kahvila Piper on palvellut vierailijoita parhaalla paikalla jo vuodesta 1928 saakka. Piper on huvilamainen puutalokahvila, joka sijaitsee Suomen vanhimmassa englantilaistyyppisessä puistossa. Kahvilan terassilta avautuu upea merinäköala. Tarjolla on päivän keittoa, pientä suolaista, virvokkeita, olutta, viiniä sekä Piper-sampanjaa.

Sinisen Huvilan Kahvila

Sinisen Huvilan Kahvila on kesäinen ulkoilmakahvila Töölönlahden rannalla Linnunlaulun huvila-alueella, vuonna 1896 rakennetun Sinisen Huvilan pihapiirissä. Kahvilassa voi nauttia paikan päällä tehtyjä leivonnaisia ja tuoretta kahvia sekä Chjokon jäätelöitä ja suomalaisten pientoimittajien tuotteita. Kahvilaan ovat tervetulleita myös lemmikit.

Skiffer Liuskaluoto

Skifferin tunnelmallinen terassi sijaitsee Kaivopuiston edustalla olevalla Liuskaluodolla pääsee nauttimaan merellisestä ilmastosta. Liuskoja eli gourmetpizzoja tarjotaan heti kevään saavuttua aina kun sää sallii, joka päivä aina elokuun loppuun asti ja syyskuussakin säävarauksella. Liuskaluodolle pääsee yhteysaluksella Merisatamanrannasta HSS:n laiturista, Cafe Carusellin ja Kompassitorin puolivälistä tai Kompassilaiturista Kompassitorilta.

Helsingin puistot

Esplanadin puisto

Esplanadi eli tunnetummin Espa, on Suomen kuuluisin puisto ja Helsingin vihreä sydän. Tänne saavutaan nauttimaan piknikistä, kuulemaan musiikkia ja katsomaan esityksiä. Puiston on hahmotellut Helsingin pääarkkitehti Carl Ludvig Engel. Molemmin puolin puistoa reunustavat lehmusrivistöt muodostavat salimaisen tilan. Kukkalähetys Helsinki niin halutessa voi toimittaa paikalle vaikka kosintakimpun. 

Kaivopuisto

Suurlähetystöjen ja huviloiden Kaivopuisto on eräs Helsingin vanhimmista puistoista. 1800-luvulla puistossa on sijainnut kuuluisa kylpylä. Säätyläiset ja ulkomaiset kylpylävieraat ovat pitäneet Kaivopuistoa huvittelu- ja kohtaamispaikkanaan. Kaivopuisto on helsinkiläisten suosituin virkistys- ja ulkoilualue. Meren läheisyys, vaihteleva maasto, kalliot ja laajat nurmialueet tarjoavat mahdollisuudet erilaisiin harrastuksiin. Talvisin Kaivopuiston loivat rinteet ovat mäenlaskijoiden suosiossa. 

Helsingin aktiviteetit

Seikkailupuistot

Seikkailupuistossa voi päästä kokemaan jotain jännittävää ja uutta. Samalla oma rohkeus pääsee testiin, sillä puistossa voi harjoittaa motoriikkaa ja oppia uusia taitoja. Seikkailupuistot sopivat koko perheelle, sillä tarjolla on monia eri ratavaihtoehtoja. Helsingin Mustikkamaalla sijaitsee seikkailupuisto Korkee, samoin Paloheinässä. Kolmas seikkailijoiden vaihtoehto on Pitäjänmäessä sijaitseva Zippy. Nämä puistot ovat loistavat lahjat korkeista paikoista pitävälle. 

Allas Sea Pool

Kauppatorin vieressä sijaitseva Allas Sea Pool -merikylpylä tarjoaa saunan ja uima-altaiden lisäksi myös näköalaterassin, kahvilan ja ravintolan. Altaita on useita: Lastenallas, täysimittainen uima-allas sekä merivesi-allas, jossa voi uida puhdistetussa merivedessä. 

Fööni vapaalentotunneli

Vapaalentotunneli Fööni on huikea elämys, joka sopii kaikenikäisille. Tarjolla on kuusi kilometriä vapaapudotusta, jopa 300 km/h ilmavirta sekä huikea lentoelämys. Nämä tuovat jokaiseen tilaisuuteen ainutlaatuisen lisämausteen. 

Sisällysluettelo

Naistenpäiväkukat

Säästä viisi euroa koodilla NAISTENPAIVA23 kun tilaat perjantaihin 3.3.2023 menneessä.