Kukat helposti kotiin ja kohteeseen netistä

Kukat helposti kotiin ja kohteeseen netistä

Oletko väsynyt juoksemaan ympäriinsä sopivien kukkien perässä. Lähestyykö juhlapäivä, mutta et ole ehtinyt suunnitella mitään? Ehkä hyvät aikeesi ovat jääneet vähän viimetipalle ja nyt pitäisi löytää laadukkaat, sopivat kukat äkkiä ja mielellään mahdollisimman vähällä vaivalla. 

Onneksi kukka- ja puutarha-alalla on jo tiedostettu tämä kasvava tarve ja ajankäytön ongelmien risteämäkohta. Siinä missä kukkien tilaaminen on ennen ollut ehkä rikkaamman väestön puuhaa, on nyt kynnys siihen kovasti madaltunut. 

Kukkien lähetystä ja tilausta netin kautta tarjoaa nykyään eri palvelut joista muutaman mainitakseen ovat esimerkiksi eKukka ja Wolt. Myös useat paikalliset ja yksittäiset kukkakaupat ja alan yritykset tarjoavat kukkalähetyksiä. Näistä esimerkkinä vaikkapa Interflora

Olipa tilaisuus sitten rippijuhlat, yllätys kutsu syntymäpäiväjuhliin, juhlapäivät, häät, hautajaiset tai ihan muuten vain, kukkien toimitus säästää sekä sinulta aikaa, vaivaa ja hermoja. Nettisivuilta näet helposti millaisia valmiita kimppuja ja muita kasveja on saatavilla ja millaisissa värivaihtoehdoissa. Sinun ei siis enää tarvitse turhaan pähkäillä liikkeissä vaan useampi liike on nyt klikkauksen päässä.

eKukka kerää yhteen eri alueiden ja kuntien kukka-alan ammattilaiset tekijät ja tekee toimituksen helpoksi, myös silloin kun teet tilauksen netin kautta, tai et voi hakea tilausta itse. Lähetyksiin on usein mahdollista valita mukaan myös oheistuotteita kuten suklaarasia, pehmolelu, kortti tai vaikka uusi maljakko tilaamallesi kimpulle. 

Näin kukkatilauksen pystyy osoittamaan helposti vaikka suoraan lähetyksen saajan osoitteeseen ilman että sitä tarvitsee itse olla hakemassa. Kukkalähetyksen voi tällä tavoin tilata vaikka työpaikalle työkaverin juhlapäivänä tai muihin juhlahetkiin. Interflora lähettää kukkalähetyksiä myös ulkomaille – tiettyihin maihin jopa saman päivän aikana, kunhan tilaus on tehty hyvissä ajoin.

Kukkakimpun suunnitteluun pystyy itse vaikuttamaan useiden valmiiden vaihtoehtojen kautta aina väristä ja hinnasta kukkalajeihin asti. Sen valmistumisen ja haun voi ajoittaa juuri sopivalle päivälle, jos tietää mitä haluaa. Valikoimasta löytyy usein kukkien lisäksi myös viherkasveja ja kukkivia huonekasveja. 

Ammattimaisten kukkakauppojen sivuivuilta löytyy usein runsaasti valinnanvaraa valmiiksi suunnitelluista surukukista, onnittelukukista aina juhlakimppuihin ja asetelmiin asti. Pään ei turhaa tarvitse mennä pyörälle sopivia lajikkeita miettiessä tai mikä sopii värillisesti yhteen hyvin minkäkin kukan kanssa. Seuraavaksi muutamia vinkkejä, joiden avulla teet kukkatilauksen onnistuneesti!

Tilaa kukat helposti netin kautta, valikoimamme kattaa elämän jokaiset hetket ja tilanteet. Kerro minä päivänä haluat kukkien saapuvan ja lisää saajan nimi ja osoitetiedot. Toimitamme kukat haluamanasi ajankohtana.

Lue lisää Interflorasta täältä.

Näin teet kukkatilauksen onnistuneesti netissä:

  1. Valitse kukka tilaisuuteen ja saajaan nähden sopivasti: Aina kukkia valitessa on hyvä pohtia lähetyksen saajaa – Millainen ihminen hän on? Millaisista väreistä hän pitää? Onko hänellä kenties lempikukkaa? Onko hän herkkä tuoksuille vai pitääkö hän erityisesti niistä? Millaiseen tilaisuuteen kukkalähetys on tulossa? Näiden avulla pääsee jo pitkälle. Valmiiden valintakategorioiden avulla sopivien kukkasten valinta on vielä entistäkin helpompaa.
  1. Huomioi lähetyksen aikaikkuna: Jos tiedät olevasi kiireinen ja sinulla on tapana jättää asiat viime tippaan, voit huokaista helpotuksesta sillä kukkien tilaaminen netistä on sangen helppoa ja todella paljon nopeampaa kuin fyysiseen liikkeeseen matkaaminen. Lähetyksen voi myös tehdä etua, jos tiedät että kyseessä on tärkeä juhlapäivä tai muu vastaava tapahtuma. Kukkatilaus on mahdollista kuitenkin useimmissa liikkeissä vielä samana päivänä, mikäli tilaus ei ole normaalia isotöisempi (vrt. Hääkimppu ja hautaseppele) ja jos sen tekee ennen klo 12. Aika on hyvä tarkistaa kuitenkin nettisivuilta ennen tilausta. Näin kukkakauppa ja toimittaja ehtii reagoida ja valmistautua tilauksesi tekemiseen. 
  1. Selvitä asioita ennalta: Jos mahdollista, on hyvä tietää joitain perusasioita mikäli olet lähettämässä kukkalähetystä jollekin toiselle henkilölle esim. mistä kukista hän pitää tai onko hän tuona ajankohtana kyseisessä osoitteessa vastaanottamassa tilausta jonka suunnittelet antavasi tilausta tehdessäsi. 
  1. Älä ala väärässä paikassa pihiksi: On paikkoja joissa voi alkaa pihimmäksi ja paikkoja joissa sitä ei kannata tehdä. Näin varmistat lopulta mielekkään lopputuloksen niin itsellesi kuin lähetyksen saajalle. Osaavammat floristit ja erikoisiin kukkalaitteisiin erikoistuneet kukkakaupat ja tekijät voivat pyytää tuotteistaan parempaa hintaa, mutta se on takuulla suoraan verrannollinen siihen mitä tulet myös saamaan. Eli parasta mahdollista. Jos ostat usein kukkia kotiisi ihan muuten vain, silloin voi miettiä tarkemmin haluaako välttämättä joka kerta sen arvokkaamman kimpun. 
Sisällysluettelo

Naistenpäiväkukat

Säästä viisi euroa koodilla NAISTENPAIVA23 kun tilaat perjantaihin 3.3.2023 menneessä.